másológép nyomtató fénymásoló szerviz

▶SZERVIZDÍJAK

Másológépek, nyomtatók, faxok
javítási óradíj 7 000 Ft
karbantartási átalánydíj 15 lap/ perc-ig 5 600 Ft
15-30 lap/ perc  8 400 Ft
30lap/ perc felett 10 400 Ft
Színes másológépek, nyomtatók 15 000 Ft
A0-ás mérnöki másológépek, nyomtatók 20 000 Ft
Számítógéppel kapcsolatos szolgáltatások óradíja 7 000 Ft
Kiszállás (Budapest határán belül)  2 000 Ft

A feltüntetett árak ÁFA nélkül értendőek.

 

Gyakran előforduló nyomtató problémák

 

A papírelakadás, papírgyűrődés a legáltalánosabb probléma ha munkahelyünkön, fénymásoló vagy nyomtató kezelésével is foglalkozunk. A begyűrődő, elakadt papír többféle probléma jele is lehet.

Először is célszerű szemügyre vennünk a felhasznált nyomtatópapír tulajdonságait. Bizonyos esetekben az elakadás nem a nyomtató vagy a nyomtatópapír hibája. Előfordul, hogy a tárolási hely nem megfelelő, ilyenkor a környezet magas páratartalma miatt a nyomtatópapír megszívja magát a levegő párájával, így ha szemmel nem is láthatóan, de nedves lesz. Ezt a jelenséget az irodában található másológép és nyomtató készülékeink a papír szétmarcangolásával díjazzák. 

Más esetben a másolópapír rossz minősége okozza az elakadást. A rossz minőségű nyomtatópapír jó vételnek tűnik, de egy idő után a nyomtató behúzógörgőinek elkoszolódását, a főegységek hibáját okozhatja. A nyomtató görgő tisztítás szervizünkben a leggyakoribb szolgáltatás, mely sokszor a rossz minőségű másolópapír hibájából ered.

Az elakadt papír a felhasználó figyelmetlenségéből is adódhat, ha a készülék tálcája nem megfelelő papírméretre van beállítva, esetleg a nyomtató beállításai, vagy a számítógépes nyomtatószoftver beállításainál rossz papírméretet adtunk meg.

A másolópapír hibáján kívül elakadást okozhat a behúzógörgők kopása vagy a nem megfelelő tisztaságú környezet. Természetesen minden másológép vagy nyomtató esetében van egy gyártó által meghatározott kopóalkatrész élettartam. Ennek megközelítése vagy túllépése esetén természetes hogy a behúzógörgők, esetleg más mechanikus alkatrészek elkopnak vagy más működési hibákat produkálnak.

A másológép, multifunkciós nyomtató működése során komolyabb meghibásodások is előfordulhatnak. A Hakone Szerviz Kft. az értékesített vagy bérelt másológép, nyomtató típusok esetén mindig a kategória legmegbízhatóbb készülékeit ajánlja. Ha a készülék egyik főegysége meghibásodik, az csak szakszerű szervizelés során javítható. A hibás alkatrész lehet például a fixáló egység, dobegység, transzfer egység, dobtisztító penge. Bérbeadott készülékeinknél a hiba javítása, az alkatrész cseréje az alapdíjba beletartozik, így ezt a problémát is levesszük az Ön válláról!